Amy

In 2020 studeerde ik af als dierenarts aan de universiteit van Gent (België), na een lang traject van 4 jaar VMBO, 2 jaar havo, 2 jaar VWO en 7 jaar universiteit.
Ik kreeg een werkplek aangeboden bij een kleine huisdierenpraktijk in Castricum en ik werk hier sindsdien met groot plezier. 

Al tijdens m’n studie was ik erg geïnteresseerd in het gedrag van honden en paarden. Toen ik eenmaal in de spreekkamer stond ben ik mijn kennis (medisch & gedrag) gaan toepassen op de angstige honden. Ik nam de tijd voor ze en gaf ze een gevoel van veiligheid, zo hoefden ze bijvoorbeeld niet op de behandeltafel en kregen ze de tijd om even te onderzoeken waar ze waren en wat ik met ze wilde doen. Met succes! Meerdere honden die normaal angstig binnen kwamen, met een snuitje om geholpen moesten worden of “niet behandelbaar” waren kon ik helpen als dierenarts zonder weer een enorm stressvolle herinnering te vormen van het bezoek aan de kliniek. De mond tot mond reclame ging rond en al snel kwamen er steeds meer eigenaren die naar specifiek mij begonnen vragen voor hun angstige hond.

Na een aantal maanden kwam de eerste vraag vanuit een eigenaar of ik hun eens thuis wilde helpen met het gedrag van hun hond. Dit heb ik gedaan en we boekten een mooi resultaat: van een angstige onzekere hond die geen visite thuis kon ontvangen, geen rust had en verkeer najaagde naar een hond die steeds meer zelfvertrouwen krijgt en goed in zijn vel zit (en dus veel minder ongewenst gedrag laat zien). Dit ging ook weer als een lopend vuurtje en ik besloot daarom ook mijn papieren te gaan halen als kynologisch instructeur.

In juli 2021 haalde ik mijn diploma als kynologisch instructeur bij Dog Vision. Hierna heb ik nog een workshop met goed gevolg afgerond om mensen te kunnen helpen een dove hond te trainen. Sinds juni 2023 ben ik medebeheerder van een groot platform dat adviezen geeft bij “probleemgedrag” van de hond. En nu….? Ik sta niet stil en leer steeds verder. Op het moment ben ik mij daarom meer aan het specialiseren in het uitvallen aan de lijn en problemen bij alleen thuis zijn (verlatingsangst).

Scroll naar boven